Хетафе продължава убедително в Европа
Хетафе продължава убедително в Европа / netinfo

Отборът на Хетафе се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на УЕФА. Испанският отбор продължава напред след общ резултат от двата мача с 3:1 и победа с минималното 1:0 над Бенфика в рещата-реванш като домакин.

Хетафе остана единственият представител на тази страна в надпреварата и убедително продължава да представя иберийците, като още в първия двубой с Бенфика показа, че има твърдото намерение да стигне до последния мач в тазгодишното издание на турнира.

След оставката на Антонио Камачо, разколебаният отбор на Бенфика не успя да сътвори кой знае колко положения, които да му гарантират участие в следващия етап. Напротив, като домакин, отборът на мадридското предградие доминира почти през цялото време, като много деен бе Кепа Бланко, който бе много близо до попадението още в 14-та минута. Това обаче не се случи, но въпреки това Хетафе стигна до попадението, макар и почти в края на мача.

В 77-та минута Хуан Албин донесе домакинската победа на своя отбор след точен удар с глава.

След успехите над Бенфика като гост, а след това и като домакин, Хетафе се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на УЕФА, като следващият съперник на испанския клуб ще бъде определен на жребия в петък.