Гришо: В страхотна форма съм
Гришо: В страхотна форма съм / БГНЕС, архив

Българската звезда в тениса Григор Димитров се чувства на правилния път към завръщане в Топ 10 на световната ранглиста. Той изпадна от него с изявите си миналата година, но постепенно отново се изкачва към него.

Той вече е 15-и след титлата си в Бризбейн, а сега се готви за участието си в първия турнир от Големия шлем за годината Australian Open. Там очакванията са също да се представи на много високо ниво.

"Сега съм в страхотна форма, една от най-добрите в кариерата ми. Само трябва да поддържам тази линия и да се влагам максимално и да следя да правя правилните неща на ежедневна база", каза Гришо пред медиите, цитиран от Gong.bg.

Гришо изпревари Федерер в ранглистата

"Сега имам кураж и увереност, че заслужавам мястото си, но все още има дълъг път пред мен. Още съм далеч от Топ 10, точките ми са малко, но ако продължавам по същия начин, да съм здрав и правя правилните неща, всичко ще бъде наред", сподели той.

Най-добрият ни тенисист не смята, че има какво повече да променя в представянето си, просто трябва да подобрява дребните детайли в него, за да продължава в същия дух. И титлата от Бризбейн му е помогнала за това.

Григор Димитров отвя Нишикори и стана шампион в Бризбейн

"Наистина не мисля, че трябва да променям нещо голямо в играта си, за да спечеля голям турнир. Постоянен съм в тренировките си, в ежедневната си рутина, както и в цялостното си поведение на и извън корта", казва той.

"Това ми помага много в играта, само трябва да съм здраво стъпил на земята и да се фокусирам върху това, което е пред мен и върху целите си. Това е нещото, върху което ще се концентрирам за представянето си", сподели Гришо.

"Аз съм много тежък в оценките към себе си и затова искам да благодаря на семейството си и на екипа си, защото всеки път, когато не се чувствам 100% готов, винаги има някой от тях, който да ми каже истината в очите и да ми прати положителна енергия", казва тенисистът.

Какво още каза Григор Димитров вижте в Gong.bg