Гонзо: Мурсия е сериозен човек, знае всичко за играчите ни
Гонзо: Мурсия е сериозен човек, знае всичко за играчите ни / източник: Георги Димитров, Gong.bg

Спортният директор на Левски Георги Иванов сподели впечатленията си от новия треньор на „сините" Пепе Мурсия, съобщава Gong.bg.

„Човекът е много сериозен. Още преди да се разберем той знаеше всичко за Левски и за футболистите по отделно. Беше запознат с това кога отборът е имал спадове през сезона. Радващото за нас е, че ЦСКА получи лиценз и няма играем в евротурнирите. По този начин треньорът ще има време да обиграе състава. Селекцията ще бъде правена така, че аз да избирам футболистите, а той да ги одобрява. Не искаме да се случи, така че след време ако треньорът си тръгне, ние да се чудим какво да правим с играчите, които той е довел, а не се представят добре", сподели Иванов.

„В екипа на Мурсия ще остане Елин Топузаков, а той ще си доведе още един асистент от Испания. Даниел Боримиров ще е директор на школата, но ще привлечем методист, който отново да е от Испания. Знаем какъв футбол се играе в Испания и вярваме, че този треньор може да обогати отбора, а и нас като ръководство. Няма смисъл да влизам в детайли колко сме говорили, как сме се разбрали и дали е имало други варианти. Нашият приоритет бе български треньор, най-вече Станимир Стоилов, но не се получи. Днес вече не съм имал съмнения, защото се бяхме договорили с човека, а ние сме сериозен клуб. Искахме български треньор, но нито един от желаните не пожела да дойде. В Левски трябват хора, които да искат да работят в клуба", добави Георги Иванов.

Още спортни новини четете в Gong.bg