Германците: И без Балак трябва да бием
Германците: И без Балак трябва да бием / netinfo
Немският национал Томас Хитцелшпергер заяви, че Германия може да спечели на финала на Евро 2008 срещу Испания, ако попречи на Торес и компания да си подават топката. Той сподели още, че тимът ще трябва да се справи и без Михаел Балак, ако контузията на последния не бъде излекувана до утре.

„Трябва да ги притиснем, да ги затворим в тяхната половина, ако го направим, ще имаме много голям шанс”, започна футболистът на Германия.

„Два много добри отбора се срещат на финала. Ние имахме малки затруднения да стигнем дотук, но мисля, че заслужаваме да сме на финала. Трябва да призная, че испанците бяха най-постоянния отбор на турнира”, добави той.

Хитцелшпергер говори и за евентуалната възможност контузеният немски капитан – Михаел Балак – да не вземе участие в решителния мач утре.

„В последните години, Балак доказа колко е важен за отбора. Вкарал е толкова много важни голове. Присъствието му винаги се усеща на терена. Той е невероятен лидер. Но ако не успее да излезе за срещата с Испания, някой друг ще трябва да заеме неговото място. В нашия отбора разполагаме с много добри играчи. Не разчитаме само на един”, каза още немският състезател.

„Те също ще трябва да компенсират отсъствието на Давид Вия”, завърши той.