Георги Сърмов: Болеше, издържах и съм готов за игра
Георги Сърмов: Болеше, издържах и съм готов за игра / снимка: Gong.bg, Валентин Грънчаров, Линдабрун

Неприятни три дена изкара халфът Георги Сърмов във виенска болница. След като почувства остри болки в корема и поставените му инжекции не помогнаха, той бе откаран през нощта във Виена. Там му бяха направени пълни изследвания за да се избегне възможността да е нещо, което в последствие може да му създаде проблеми. Във четвъртък Георги се завърна и в петък направи лека тренировка. Очаква се още утре срещу турския Ескишехирспор да се върне в игра за „сините”.

Ето какво сподели Сърмов специално за Gong.bg веднага след края на заниманието.

- Георги как се чувстваш след като се върна от болницата?

- Сега се чувствам по-добре. Изкарах 2-3 много тежки дни. Имах големи болки в корема. Сега съм добре, даже направих първа тренировка.

- След като проведе заниманието преди обяд как си?

- Добре. С кондиционния треньор Ясен Екимов свършихме повече бегова работа. Следобед преди мача също ще тренирам. Кога ще играя зависи от това как ще се чувствам.

- На лицето ти са били изписани болките тези дни?

- Да. Изкарах доста тежки дни. Имах сериозна криза. Особено вечерта, когато постъпих в болницата. Радвам се и съм щастлив, че докторите в болницата успяха да ме възстановят.

- Първоначално обявихме няколко диагнози. Разбра ли се какво ти беше?

- Болката беше много силна и обхващаше целия корем. Така че съмненията са били за много неща. Накрая се оказа, че всички изследвания са перфектни. Може би се дължаха на някакъв спазъм или чревно разстройство.

- Утре е последната контрола тук. Мислиш ли, че може да се върнеш в игра или е рано?

- Аз не мисля, че е рано. Не съм изтървал кой знае колко от подготовката. Това, което говорих с треньорския щаб е утре да взема участие в мача. Всичко зависи от състоянието ми. Ако съм добре, няма да има проблем да играя.

- Значи за началото на сезона ще си на линия?

- Да. Това е моето желание. Мисля,че тези 2-3 дни, които не тренирах, няма да се отразят на спортната ми форма. Имам време да наваксам.