Фигурист на Динев влиза в 10-ката на света
Фигурист на Динев влиза в 10-ката на света / netinfo
Словакът Игор Макипура е с огромен шанс за пробив в 10-ката при мъжете на Световното по фигурно пързаляне в Гьотеборг. Хореограф на младия талант е българинът Иван Динев, който сътвори кратката и волната му програми за шампионата в Швеция.

Игор е роден в Киев на 10-ти април 1985-та година, но живее и тренира в Колорадо СпрингсСАЩ. Той е един от талантите, с които сериозно се занимава нашият Иван Динев. Словакът има потенциал за пробив при мъжете и дори атака на медалите, ако се вслушва в съветите на българската звезда по отношение на техниката при тройните скокове. Кратката му програма направи впечатление на съдиите в Гьотеборг и определено той има шанс да завърши в 10-ката при чисто изпълнение на волната утре.

Въпросът за нас е защо при условие, че Иван Динев изяви желание да работи с българчета, федерацията все още мълчи по неговото предложение?! Екс-фигуристът ни очевидно вече има солиден рейтинг като треньор и хореограф, а след края на кариерата му Найден Боричев не може да стигне дори до изпълнение на волна.

Ако Албена Денкова, Максим Стависки, Иван Динев и Людмила Младенова отново работят заедно, то поредният ни пробив във фигурното пързаляне ще бъде факт. Въпросът е кога този талантлив квартет ще разбере, че заедно може да сътвори онова, за което само мечтаем…