Двама от Ботев с контузии, чака се сръбски нападател
Двама от Ботев с контузии, чака се сръбски нападател / Снимка: Sofia Photo Agency
Футболистите на Ботев Пд Величко Величков и Йордан Минев са под въпрос за гостуването срещу Локомотив Сф. Снажният бранител е с частично разкъсване на мускулни влакна от мача с Черно море, а Минев е получил разтежение на една от тренировките през седмицата.

Наставникът на „канарчетата” Костадин Ангелов сподели, че е притеснен от играта, която отборът му показва в мачовете си извън Пловдив.

„Основната задача през седмицата бе да убедя момчетата, че лицето, което показват пред собствена публика трябва се вижда и в гостуванията ни. Знам, че ни очаква сериозен мач срещу силен отбор, но аз искам да търсим победата във всеки мач. Наясно съм, че като класа отстъпваме на водещите отбори, но съм убеден, че имаме сили да победим всеки един от тях”, коментира Ангелов.

„Не се заблуждавам, че доверието към мен ще бъде безгранично. Това не нито английското, нито френското, нито друго първенство, в което на треньорите им се дава спокойствие и по-голямо доверие. Намираме се в България и знам, че за да остана начело на Ботев, отборът трябва да постига добри резултати и да печели точки”, категоричен бе 35-годишният специалист.

Междувременно в близките дни към „жълто-черните” се очаква да се присъедини поредният футболист, който ще изкара проби. Това е сръбският нападател Слободан Тимчич, който е носил екипите на Чикаго Файър и Чукарикчи.