Дудек: Все още се надявам да играя на Евро 2008
Дудек: Все още се надявам да играя на Евро 2008 / netinfo
Резервният вратар на Реал Мадрид Йержи Дудек все още се надява да попадне в състава на Полша за Евро 2008, въпреки че почти не се е появявал в игра през този сезон, тъй като титуляр е един от символите на Кралския клуб Икер Касияс.

„Селекционерът на Полша все още не знае, колко вратари ще вземе на турнира, но има там има много таланти”, каза Дудек.

„За мен е много трудно, защото не играя толкова много, колкото искам, но не съжалявам за трансфера си в Реал Мадрид, въпреки че искам да играя за страната си на европейското.”

„Сега трябва да чакам за възможност. Вече имам опит с подобна ситуация в Ливърпул. Всичко, което мога да направя, е да се трудя здраво, защото всеки играч иска да играе на турнир като еврошампионата.”

„Икер работи упорито много години и феновете го обичат. Треньорът взима правилното решение, защото той играе наистина добре”, каза още полският страж на Реал.

Холандският треньор на Полша Лео Беенхакер разполага, освен с Дудек, с вратари като Артур Боруц от Селтик и Лукаш Фабиански от Арсенал, както и млади играчи от местния шампионат.

Йержи Дудек премина на Сантяго Бернабеу през лятото, идвайки като свободен агент от Ливърпул, с който стана европейски шампион през 2005 година след перфектни изпълнения във финала срещу Милан в Истанбул.