Драган Нешич: Показахме, че сме отбор
Драган Нешич: Показахме, че сме отбор / netinfo
„Показахме колективен дух, показахме, че сме отбор”, заяви селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Драган Нешич след победата с 3:2 гейма над Румъния в мач от олимпийската предквалификация, която се провежда в Габрово. Успехът обаче не бе достатъчен за класиране на квалификацията в Хале (Германия).

„Не мога да кажа абсолютно нищо лошо за играта на момичетата. Това е отбор! С това, което направихме днес, доказахме, че сме тим!”, доволен бе сръбският специалист.

„Единственото, за което съжалявам и което не трябваше да позволяваме, е загубата от Словакия. България има сериозно бъдеще. Ние трябва да не позволяваме нито едно момиче да напуска отбора, а да привличаме нови състезателки. Не правим трагедия от това, че отпадаме от турнира, защото виждаме, че вървим в правилната посока”, обясни Нешич.

„Състезателките обаче показаха, че растат. Видяхте Рангелова, Колева и Филипова, която днес се обръщаше към публиката и се опиваше да повдига атмосферата. Това е нещо, което ние трябва да почувстваме, това е нещо, което отборът нямаше, когато аз дойдох на 28-и май. Бяхме много страхливи, а днес показахме, че нямаме страх”, заяви селекционерът на България.