Драган Джаич бе освободен
Драган Джаич бе освободен / netinfo

Върховният съд на Сърбия днес съобщи, че "вече не съществува нито една причина" бившите ръководители на популярния сръбски футболен клуб Цървена звезда /Белград/ Драган Джаич, Владимир Цветкович и Милош Маринкович да бъдат задържани в затвор.

Милан Вуин - адвокат на Драган Джаич, заяви, че след петмесечен престой в затвора Джаич, Цветкович и Маринкович са излезли днес от затвора. Драган Джаич - легендарен нападател на бившия югославския национален отбор с рекордните 85 мача и европейски вицешампион през 1968 година, ще остане на лечение във Военно-медицинската академия, където в понеделник ще се подложи на операция.

На 5 февруари бившият президент на Цървена звезда /Белград/ Владимир Цветкович, бившият спортен директор Драган Джаич и Милош Маринкович бяха арестувани с белезници на ръцете, защото са се облагодетелствали финансово при продажбата на футболиста на Цървена звезда Горан Друлич на испанския Реал /Сарагоса/.

Арестуването бе снимано и показано от всички сръбски телевизии и отразено във всички медии. Разследването против Джаич и Цветкович по-късно бе разширено и с обвинението, че са спечелили незаконно и от траснсфера на Зоран Негуш в Атлетико /Мадрид/, а след това и от продажбата на Перица Огненович в Реал /Мадрид/.

Окръжният съд в Белград разшири обвинението против Джаич и Маринкович и за съмнения при трансфера на Неманя Видич в московския Спартак. Според обвиненията тримата бивши ръководители на популярния белградски футболен клуб са се облагодетелствали с около 9 милиона щатски долара при трансферите на футболисти на Цървена звезда.

Драган Джаич и Владимир Цветкович бяха начело на Цървена звезда, която през 1991 година стана европейски клубен шампион и спечели междуконтиненталната купа за световен клубен шампион.