Димитър Наков прати Пирин на четвъртфинал
Димитър Наков прати Пирин на четвъртфинал / netinfo

Пирин намери място на четвъртфиналите на турнира за Купата на България, след като постигна победа с минималното 1:0 на втородивизионния Миньор Перник.

Гостите от Благоевград триумфираха след края на срещата благодарение на попадението на Димитър Наков. Срещата в Перник се игра през закрити трибуни, заради наказанието на домакините. Това обаче не попречи на стотина привърженици да наблюдават срещата от близкия баир, както и да подкрепят своите любимци, които се държаха достойно пред своите съперници, които се състезават в А група.

Първото полувреме завърши 0:0, а Пирин пропусна да откри още в 6-та минута след като Капитанът Дяков стреля от пряк свободен от границата на наказателното поле, но топката мина на метър от вратата.

В 34-та минута гостите пропуснаха още една добра ситуация. Вратарят на Миньор изпусна топката, Метушев опита да се възползва, но не успя да я прати в мрежата.

Единственото попадение в двубоя падна в 60-та минута. След центриране от корнер, Кьосев не успя да изчисти добре, получи се странен фалц и топката попадна в Димитър Наков, който вкара единственото и победно попадение за Пирин, който се класира за следващия етап в надпреварата.