Дебютанти от Андора и Сан Марино чакат Левски
Дебютанти от Андора и Сан Марино чакат Левски / netinfo
Тимове от Андора, Сан Марино и Черна гора са сред потенциалните съперници на Левски на утрешния жребии за втория предварителен кръг на Шампионската лига, разбира се в случай, че преодолеят съперниците си в първия. Шампионите на тези три страни получиха за първи път правото да участват в квалификациите на най-престижния клубен турнир в света.

Жребият в Нион започва утре от 13:00 часа българско време. Първоначално ще бъдат изтеглени двойките от първия предварителен кръг, а в 13:15 часа ще започне тегленето за втория, в който ще участва и Левски.

Потенциалните съперници на българския отбор са всички участници в първия кръг без хърватския Динамо Загреб, кипърския Апоел и техните опоненти в първия етап, тъй като те ще бъдат в урната на поставените за втория кръг, където са и „сините”. Сред възможните противници на Левски ще бъдат и израелския Бейтар Йерусалим и полския Заглебие, които ще се включат директно във втория етап и ще бъдат в урната на непоставените.

Поставени в първи кръг: Динамо (Хърватска), Апоел (Кипър), Домжале (Словения), Елфсборг (Швеция), Сараево (Босна и Херцеговина), Вентспилс (Латвия), Жилина (Словакия), Дери Сити (Ейре), Хафнарфьордур (Фарьорски о-ви), Каунас (Литва), Тампере Юнайтед (Финландия), Олимпи (Грузия), Шериф (Молдова) и Победа (Македония).

Непоставени в първи кръг: БАТЕ Борисов (Беларус), Тирана (Албания), Левадия Талин (Естония), Пюник (Армения), Хазар Ленкоран (Азербайджан), Астана (Казахстан), Линфийл (Северна Ирландия), Ню Сейнтс (Уелс), Торшавн (Фарьорски острови), Дюделанж (Люксембург), Марсакслок (Малта), Зета (Черна гора), Рандерс (Андора), Мурата (Сан Марино).