Даниела: Отдавна знам – в живота всичко се постига с много труд
Даниела: Отдавна знам – в живота всичко се постига с много труд / netinfo

Атлет номер 1 за 2007 година Даниела Йорданова разкри, че има намерение да участва на Световното първенство в зала, което ще се проведе от 7 до 9 март догодина в Испания. Шампионата влиза в програмата на състезателката ни като част от подготовката й за Пекин 2008.

На официална церемония Българската федерация по лека атлетика награди бегачката на средни разстояния със статуетка, както и специално изработен за нея плакет, на който са изписани всичките й 14 национални рекорда.

„Много добре се чувствам, щастлива съм. Благодаря на БФЛА за тази приятна изненада със статуетка с всичките ми национални рекорди. Всяко едно признание малко или много ме ласкае. Малко бях разочарована от четвъртото място, тъй като разликата с третото беше много малка, но като гледам сега нещата си давам сметка, че конкуренцията става все по-силна, но се надявам следващата година вече да стигна до медала”, каза пред Гонг Даниела Йорданова.

„Аз отдавна съм разбрала, че нещата в живота се постигат с много труд. Свикнала съм от малка на това. Жертвах много нерви, тъй като нещата не вървяха много добре през цялата година и трябваше да бъда много търпелива, но успях да се справя. Почивка никога не съм правила дълга, защото се излиза от кондиция, но дори и когато почивам поддържам формата си с плуване, бягане или нещо друго”, каза още атлетката.

„До Пекин ще направим всичко възможно да участвам зимата на Световното първенство в Испания. Малко сме изостанали с подготовката, не заради контузията, но все пак сме решили да опитаме”, добави още Йорданова.