Данчо Тодоров - най-добър в 6-ия кръг
Данчо Тодоров - най-добър в 6-ия кръг / Gong.bg, Ралица Караджова

Футболистът на ЦСКА Йордан Тодоров получи наградата за най-добър футболист на „А” група за шестия кръг. От 21 гласували футболни специалисти, петнадесет са дали своя вот за Тодоров. По три гласа са получили Даниел Богданович от Локомотив София за попадението му срещу Левски и Мирослав Миндев от Сливен.

 

Опитният играч на „червените” сподели пред медиите,  че е изключително щастлив от полученото признание.

 

„Благодаря на моите колеги защото всички знаем, че без тях няма как да съм тук. Честно да ви кажа иска ми се да вкарам още голове през този сезон. Радвам се че ЦСКА е там където му е мястото, а именно на първото място”, коментира Тодоров.

 

Играчът сподели още, че преди да дойде за награждаването е имал среща с изпълнителния директор на „червените” Александър Тодоров, който му е предложил двугодишен договор.

 

„Не искам да говоря преди да се станали факт нещата, но той ме увери, че до края на седмицата или в началото на другата новият ми договор с ЦСКА трябва да е факт”, допълни бранителя.

 

На въпрос как си обяснява първата позиция на тима в класирането, въпреки постоянните неуредици на ниво ръководство, опитният играч отговори: „Говорил съм с президента Томов и му казах, че организацията в клуба не е като за нивото ЦСКА, но човека на този етап прави всичко възможно да ни осигурява това от което се нуждаем.”

 

Тодоров не пропусна и темата „национален отбор” като заяви, че ще дава всичко от себе си за да попадне пак сред избраниците на Пламен Марков. „Националният отбор не е затворена страница всичко обаче зависи само от това как се представям.Пожелавам успех на представителният ни тим и вярвам, че имаме сили този път да се класираме за първенството. С футболисти като Бербатов може да се преборим в тази група”, допълни Тодоров.

 

Футболистът сподели и мнението си относно българските представители в турнира за Купата на УЕФА: „От все сърце пожелавам успех и на трите отбора. Левски е по-добрият отбор от Жилина и мисля че ще влязат в групите. Искам да кажа на другите два отбора да не се предават защото ако тръгнат като обречени ще се върнат с по-лош резултат.”