ЦСКА съкруши Литекс и триумфира със Суперкупата
ЦСКА съкруши Литекс и триумфира със Суперкупата / netinfo

В мача за Суперкупата на България, който се игра на стадион „Васил Левски” ЦСКА победи Литекс с 1:0.

„Армейците” определено имаха преимущество на терена през първото полувреме и изпуснаха две много изгодни положения, след които можеха да поведат в резултата.

В 28-та минута Чипев центрира от корнер в наказателното поле на Литекс, където Неи бе оставен непокрит и стреля отблизо, но топката излезе в аут.

Три минути по-късно Неи стреля с глава и топката срещна дясната странична греда на вратата Литекс, след което Тодор Тодоров улови топката.

В 47-та минута ЦСКА можеше да поведе, след като Чипев центрира в наказателното поле на Литекс, след което Иван Иванов стреля с глава, но Тодор Тодоров улови топката.

В ответната атака Литекс пропусна най-чистата си голова възможност, след като Том напредна в половината на ЦСКА и изведе Ивелин Попов на много добра позиция сам срещу Беконо, но ударът на нападателя излезе в аут.

В 64-та минута Чипев центрира от ъглов удар и Кирил Котев, който бе оставен сам в наказателното поле на Литекс с глава простреля Тодор Тодоров.

Осем минути по-късно Занев подаде на Нифлор, който продължи топката към Цветанов, който стреля много неточно.

В 76-та минута след много добър пробив на Том нахлу в наказателното поле на ЦСКА и стреля, но Беконо улови топката.

Последната възможност за Литекс бе в 89-та минута, когато Нифлор подаде на Ивелин Попов, който подходи несериозно към топката и Беконо се намеси.

ЦСКА спечели за трети път Суперкупата на България.

През целия мач "червените" фенове не спряха да обиждат клубния президент Александър Томов.

ЦСКА ще вземе 50 хиляди от наградния фонд, докато за подгласника Литекс остават 30 хиляди.