ЦСКА нe иска Уитни Робинсън
ЦСКА нe иска Уитни Робинсън / netinfo

Баскетболният тим на ЦСКА няма да предложи договор на американския плеймейкър Уитни Робинсън, който дойде на проби, съобщиха от клуба. Решението бе взето след контролата, която “червените” изиграха с националния тим по време на лагера в Белмекен.

Уитни не е впечатлил спортно-техническия щаб със своите умения и ще се търси друг играч за този пост. С тима продължават да тренират другите двама играчи, които пристигнаха за проби – канадецът с европейски паспорт Арън Молнър и американецът Грег Дениълсън. По всяка вероятност те ще получат предложение да подпишат с ЦСКА, но решението ще бъде взето в следващите дни.

В София продължава подготовката на женския тим, макар и в по-камерен състав, тъй като 7 момичета са в националния отбор – жени и девойки. В “А”-тима на Петко Маринов са Наталия Топалова, Маринела Агаларева, която подписа с ЦСКА миналата седмица и Силвия Пеева. По този повод селекционерът на ЦСКА Георги Божков включва в тренировките в зала “Триадица” и състезателки, които играят в чужбина и поддържат формата си у нас.