Ботев счупи каръка, взе втора победа
Ботев счупи каръка, взе втора победа / netinfo
Ботев Пловдив победи с 2:1 Славия в последния мач от 11-я кръг на А група. Спечелените три точки ще дадат глътка въздух на „канарчетата”, макар те да си остават предпоследни в класирането. Пловдивчани обаче са с равни точки – по 10 – със Спартак Варна и Локомотив Пд, заемащи предните две места. Славия продължава да се лута в златната среда на таблицата, на девето място с 14 точки.

Резултатът бе открит още в 14-та минута, когатоМинев с хубав пас намери Тимонов, който финтира Дяков, след което стреля и Кирев не се намеси по най-добрия начин. След това топката се удари в десния страничен стълб и влезе във вратата на Славия.

Още в 26-та минута гостите останаха и с човек по-малко, тъй като Дреновички получи втори жълт картон и бе пратен под душовете. Славия изпита доста затруднения да се адаптира към играта с 10 души и до края на първото полувреме Ботев определено бе по-активният отбор на терена и създаде няколко опасни положения пред Кирев.

На почивката Стевица Кузмановски пусна в игра Дениран Ортега и безспорно успя да раздвижи играта на Славия. Само две минути след подновяването на играта обаче домакините увеличиха преднината си на 2:0. Тимонов центрира в наказателното поле на Славия, след което Павлов изпусна Саидходжа и той с глава прати топката в мрежата на Кирев.

Получили второ попадение във вратата си, „белите” вече нямаха избор и заиграха по-нападателно, което доведе до доста изгодни положения в тяхна полза. В 64-та минута Славия стигна до намаляване на резултата, когато Кавдански се разписа с глава след центриране от пряк свободен удар на Благой Георгиев.

Най-интересните минути в двубоя дойдоха именно след попадението на Славия, като и двата състава показаха добър и атрактивен футбол на стадион „Христо Ботев”. Ортега пропусна да донесе точка за гостите, като удари дясната странична греда на вратата на Тошев. Последваха редица положения пред двете врати, но в заключителните десетина минути, вместо те да са повече пред вратата на Ботев, бе точно обратното, като Саидходжа и Алегре се разминаха с трети гол във вратата на Славия.

Мауро Алегре престоя на терена само 25 минути, след като бе изгонен в последната минута, заради втори жълт картон. Численото равенство обаче не повлия на „канарчетата”, които извоюваха втората си победа от началото на шампионата, докато Славия регистрира пето поражение този сезон.