Ботев привлече аржентинец
Ботев привлече аржентинец / netinfo

Аржентинският вратар Диего Бритес подписа за договор за три години с Ботев. Това съобщи президентът на Ботев Димитър Христолов. Той поясни, че е успял да се разбере бързо с 24-годишния вратар.

Така Диего Бритес стана първото ново попълнение на "канарчетата". Той пристигна на проби в Ботев преди две седмици и впечатли треньорското ръководство с качествата си. За последно е играл в Уракан (Аржентина).

В "жълто-черния" тим се завърна и вратарят Павел Станев, който игра под наем в Монтана. През пролетния полусезон в Ботев вратари бяха Лилчо Арсов, Славчо Тошев и Стефан Стойчев. Така за този пост пловдивският тим в момента разполага с петима изпълнители. Треньорското ръководство ще прецени на кои от тях ще разчита на новото първенство.

Сигурен за отбора е Диего Бритес. Димитър Христолов потвърди информацията, че Севиля (Испания) и Дженоа (Италия) проявяват интерес към Георги Христов. Запитвание за голмайстора има от още няколко чуждестранни отбора, както и от Литекс. Късно снощи от ръководството на Динамо (Минск) са потвърдили интереса си към Георги Какалов.

Димитър Христолов каза още, че до края на седмицата ще подпише договор със защитника на Спартак (Пловдив) Людмил Николов. "Канарчетата" продължават да искат и халфа на спартаклии Митко Ценовски.