Ботев падна от Сиена
Ботев падна от Сиена / netinfo
Ботев Пловдив загуби с 0:2 от състезаващия се в Серия А тим на Сиена в контролна среща, играна в италианската подготвителна база Норча, като това бе последният мач на канарчетата на италианска земя.

През първото полувреме на двубоя играта бе равностойна, като пропуски за българите направиха Саидходжа и Тимонов на два пъти, а най-чистото положение изпусна Мапока в 31-ата минута, когато беше изведен сам срещу вратаря Курчи и се опита да го прехвърли, но прехвърли и вратата на Сиена.

На почивката Треньорът на Сиена Марко Джампаоло направи девет смени на почивката, като в игра останаха само вратарят Джанлука Курчи и халфът Хюсеин Карджа.

Почти изцяло новият състав на италианците обаче вкара само две минути след началото на втората част след недоразумение в защитата на Ботев. Костадин Гаджалов не успя да изчисти, топката попадна в Мануел Манчини, който с десния крак стреля в долния десен ъгъл на вратата на Славчо Тошев.

В 51-ата минута отново футболистите на Сиена ликуваха, след като Николай Харизанов си вкара нелеп автогол, опитвайки се да избие топката при бърза контраатака.

След получаването на два бързи гола тонуса на пловдивчаните спадна и до края на двубоя позволиха на италианците да създадат две-три добри положения, но Карджа и Кодреа не успяха да се възползват от тях.

В последната седмица Ботев допусна загуби и от елитния Катания с 0:1 и от силният тим на Емполи с 0:2, като канарчетата видимо имат проблеми с отбелязването на голове и със създаването на опасности пред противниковата врата.