БИБЛ: Балкан не е получил твърдо Не
БИБЛ: Балкан не е получил твърдо Не / netinfo
Ръководството на Балканската баскетболна лига отново заявява, че решението за приемане на два български отбора – Левски София и Черно море Варна в дебютния сезон на състезанието не означава, че финалистът от миналия сезон в България Балкан Ботевград е получил твърдо „Не”.

„Решението на БИБЛ да не включва Балкан бе взето въз основа на информацията, която получихме от самия клуб”, коментира спортният директор на Лигата Шай Щрикс.

„Още в понеделник вечерта, след завръщането ми от Гърция, говорих с треньора Георги Младенов. Казах, че ако има шанс нещата да се променят ще изчакаме. Във вторник обаче никой не ми се обади. Свързахме се с Балкан едва в сряда. Още веднъж повтарям, че нашата работа е да ръководим Лигата, а не да обсъждаме с отборите бюджета им. Приехме два тима от България, но имаме още месец да помислим кой ще вземе свободната wild-card за първия сезон на надпреварата”, заяви Щрикс.

„Ако мислят, че Балканската лига не е коректна и ни нападат, то как бихме работили заедно в бъдеще. Казват, че решението ни е скандално, но нека проверят какво е положението при тях. Нямам нищо против Балкан и сега, и като действащ рефер. Познават ме добре и ако има проблеми могат да контактуват с мен открито”, завърши спортният директор на БИБЛ Шай Щрикс.