Бианки е в критично състояние, оперират го
Бианки е в критично състояние, оперират го / Guliver/Getty Images

Появи се информация за състоянието на Жул Бианки и за съжаление тя не е добра, съобщава Gong.bg. Катастрофиралият тежко по време на Гран При на Япония състезател има травма на главата и в момента е в операционна зала, като състоянието му е много критично.

Това съобщи пред френската телевизия France3 бащата на Бианки, според който новини трябва да се очакват след изминаването на следващите 24 часа. „Синът ми претърпява операция и ситуацията е много сериозна".

Информацията за тежка травма се потвърждава и от стюард на пистата, който споделя, че Бианки е получил силен дар в главата при катастрофата.

Жул Бианки претърпя тежък инцидент в края на състезанието за Голямата награда на Япония, което бе прекратено в 46-ата от 53 обиколки заради силния дъжд на пистата, който направи видимостта невъзможна.

Заради достатъчното навъртени обиколки, класирането при прекратяването е и крайно в състезанието като по този начин победител в Япония стана Люис Хамилтън, следван от съотборника си в Мерцедес Нико Розберг, Себастиан Фетел от Ред Бул.