Берлускони: Шевченко не е предател
Берлускони: Шевченко не е предател / netinfo
Президентът на Милан Силвио Берлускони не отхвърли възможността Андрий Шевченко отново да облече фланелката на италианския гранд. Сагата около бъдещето на украинеца се засилва все повече с приближаването на летния трансферен прозорец.

„Шевченко си тръгна от нас, заради жена си, която реши, че за децата им ще бъде по-добре да живеят в Лондон и аз ги подкрепих. Феновете се разделиха – едни го нарекоха предател, а другите сега искат да се върне. Шева не е предал Милан, той просто трябваше да постави семейството си на първо място. Надявам се да се върне. Ако дойде отново, ние ще го посрещнем с широко отворени обятия”, категоричен бе новоизбраният министър председател на Италия.

Според последните слухове „росонерите” имат намерение да вземат нападателя на Челси под наем за една година с опция за закупуване след това. Няма гаранция обаче, че ако украинецът се върне, ще попадне в титулярния състав.

В Милан вече е младият талант Пато и с евентуално пристигане на още един нападател през трансферния прозорец, шансовете на Шева да се появява на терена като титуляр ще намалеят драстично, още повече, че наставникът Карло Анчелоти предпочита да играе с един нападател напред. Получава се така, че положението на Андрий Шевченко може и да не се промени, дори и да смени цвета на фланелката си.

Лобито на украинския национал в Милан обаче в лицето на Силвио Берлускони ще е сериозно. Както е известно, отношенията между двамата винаги са били много добри. Италианецът дори можеше да стане кръстник на първото дете на Шева, но това не се случи заради църковните закони. Работата бе в това, че Берлускони бе разведен и женен за втори път, а католическата църква забранява на разведени хора да стават кръстници.