Бенитес: Просто нямаме късмет
Бенитес: Просто нямаме късмет / netinfo

Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес за пореден път отказа да поеме отговорност относно слабите игри на тима напоследък и отново се оправда с липсата на късмет.

В сряда „мърсисайдци“ се простиха с надеждите за титла в Англия след равенство 1:1 като домакин на слабака Уигън Атлетик. Ливърпул не успя да стигне до успеха, въпреки че в началото на второто полувреме поведе с 1:0 след гол на Фернандо Торес.

Равенството коства на „червените“ четвъртото място във временното подреждане. Възпитаниците на Рафа Бенитес бяха изместени от състава на Манчестър Сити, който в същото време победи като гост отбора на Нюкасъл.

След поредните загубени точки Ливърпул вече изостава на цели 12 от лидера Арсенал. Ливърпул има и мач по-малко от останалите тимове в Топ 4, но през втората половина на сезона ще гостува последователно на Арсенал, Манчестър Юнайтед и Челси.

„Не мисля, че ни липсва увереност. Трябва ни повече късмет и да съумяваме да вкарваме положенията, които създаваме“, коментира Бенитес.

„Създаваме много шансове, но не се възползваме от тях. Още един гол щеше да реши мача в сряда. Заслужавахме повече. Вратарят им направи няколко много добри спасявания, но въпреки това имахме достатъчно положения, за да спечелим срещата“, продължи испанецът.

„Ситуацията в класирането изглежда трудна. Трябва да намалим преднината, но не трябва постоянно да гледаме в подреждането. Можем да се справим, но просто трябва да бележим. Трудно мога да обясня защо не се представяме добре у дома. Контролираме мачовете, играем добре, но плащаме скъпо само за една грешка“, заключи наставникът на Ливърпул.