Бекенбауер: Германия е най-силният отбор в Европа
Бекенбауер: Германия е най-силният отбор в Европа / netinfo
„В момента германският национален отбор е най-добрият и най-постоянният в Европа”, заяви Франц Бекенбауер в интервю за германския всекидневник „Ди Велт”. „Ние останахме на високо световно ниво, докато други тимове не успяха да се задържат на върха. Всеки се бори само за да оцелее”, продължи „Кайзер” Франц.

Бундестимът под ръководството на Йоахим Льов има актив от 13 точки от 5 мача в квалификационна група Д за Евро 2008 и уверено върви към надпреварата в Австрия и Швейцария. Световният шампион Италия и вицешампионът Франция обаче се справят трудно с тази задача, коментира Бекенбауер.

Четири дни преди предстоящата евроквалификация срещу Сан Марино в Нюрнберг „Кайзерът” на германския футбол дори изисква нов договор за националния селекционер – Льов. Настоящият контракт на наставника изтича през 2008 година.

„Няма значение, какво ще се случи на Европейското. За Германия е по-добре, ако Йоги остане по-дълго. В момента дори смятам, че този пост няма по-добър от него”, категоричен бе Бекенбауер.