Аурелио Гомес ще пази за Тотнъм
Аурелио Гомес ще пази за Тотнъм / netinfo

Един от най-добрите вратари в света Аурелио Гомес ще прекара следващите четири дни на базата на Тотнъм Хотспър в Северен Лондон и след това ще подпише с отбора на Димитър Бербатов, съобщава холандското списание "Voetbal International" в днешния си брой.

Гомес ще премине на „Уайт Харт Лейн” от отбора на ПСВ Айндховен, като точно той бе с основната заслуга за четирите последователни титли в Ередивизи на „филипсите” и достигането на тима до полуфиналите на Шампионската лига през 2005 година.

Вътрешен конфликт с президента на клуба Ян Рекер е накарал бразилеца да си потърси нов клуб. Според английските медии, „шпорите” ще платят около 9 милиона евро за стража, който ще замени неубедителния Пол Робинсън. 27-годишният вратар пристигна в Айндховен през 2004 година от бразилския Крузейро и изигра 118 мача за холандския гранд. Гомес има и седемнадесет мача за националния отбор на Бразилия.

Заместник на стража в ПСВ Айндховен ще бъде шведският национал Андреас Исаксон, който в момента е втори вратар на Манчестър Сити.