Асен Христов: Вярвам в бъдещето на Балканската лига
Асен Христов: Вярвам в бъдещето на Балканската лига / Пресклуб България
Балканската лига по баскетбол обяви сключването на тригодишен договор с новия си генерален спонсор Еврохолд. „Бюджетът е изцяло осигурен. Наистина парите не бяха особен проблем. След успеха на националния тим и класирането на Евро 2009 се появиха и желаещи за спонсори. Изключително съм щастлив, че в региона се възстанови подобна надпревара. Имаше интерес от отбори от седем страни. Сключихме тригодишен договор и за нас това е едно ново предизвикателство”, коментира председателят на Надзорния съвет на Еврохолд България Ад Асен Христов и добави:

„Един такъв турнир има много голямо бъдеще. Ние се интересуваме от реклама на Балканския полуостров. Вярваме в бъдещето на това състезание, не правим нещо сезонно, което днес го има, а утре не. Баскетболът е много емоционална игра и смятам, че тази игра има много големи перспективи на Балканите.”

Асен Христов сподели още, че очаква залите да бъдат пълни във всички градове, където ще се играят мачове. „Малко ни плашеха в началото проблемите с транспорта. Следващата година се надявам, че още четири държави ще се включат със свои представители – Гърция, Турция, Босна и Черна гора, а може да прибавим и Хърватия. Имаше запитване дори от Украйна. Отборите, които ще вземат участие в първия сезон са силни. Мачовете ще имат изключителен заряд и смятам, че бъдещето ще е интересно”, каза босът на застрахователната компания, която от години спонсорира спорта в България.

По повод проекта на националния ни селекционер Пини Гершон и българската федерация за създаване на баскетболно училище в София, и дали би последвал Гершон в „осиновяването” на поне един млад талант Асен Христов отговори: „Това би било много интересно. Подкрепям проекта на Пини. Ще помогне за развитието на баскетбола. Ако има талантливи деца, които да участват, защо пък да не се включим. Ще помислим и за това.”