Аржентина - Кот д`Ивоар 2:1
Аржентина - Кот д`Ивоар 2:1 / netinfo

С голове на Ернан Креспо и Хавиер Савиола Аржентина победи Кот д'Ивоар с 2:1, в среща от група С на Мондиала, като попадението за африканците реализира Дидие Дрогба.

Двата отбора започнаха мача много равностойно и без разузнаване на противника, като атаките изобилстваха и пред двете врати. Все пак в 14-та минута след центриране на Рикелме от ъглов удар, Габриел Хайнце засече топката с глава. Вратарят на африканците Жан-Жак Тисие парира удара, но остана впечатление, че кълбото е преминало голлинията. Съдията Франк де Блеекер остана безмълвен. В средата на полувремето, в 24-та минута, "гаучосите" вече водеха. Плеймейкърът на тима Рикелме изсипа топката от пряк свободен удар и след разбъркване в наказателното поле на Кот д'Ивоар най-съобразителен се оказа Ернан Креспо, който от границата на вратарското поле разстреля Тисие. Последваха минути на африканците, който на моменти бяха много близо до изравнителния гол.

На два пъти Калу стреля от границата на наказателното поле, но и в двата случая ударите му бяха встрани. В 34-та минута Кадер Кейта изпусна невероятно положение. Капитанът на Кот д'Ивоар Дидие Дрогба се пребори за висока топка в полето на Абонданзиери, свали с глава към Кейта, но от от 5-6 метра с би във вратаря. Аржентинците използваха шансовете си на контраатаки и при една от тях Рикелме изведе перфектно Савиола зад африканската защита и нисичкият нападател промуши топката под плонжа на Тизие. След почивката темпото на игра спадна, "слоновете" бяха по-активни, докато футболистите на Аржентина, добре прегрупирани в тактически план, задържаха топката. Наставникът на африканците Анри Мишел се опита да обърне развоя на срещата, пускайки в игра още трима офанзивни футболисти - Бакари Коне, Аруна Диндан и Аруна Коне. В рамките на няколко минути, около 70-та, Дидие Дрогба на два пъти бе в стрелкови позиции, като в първия случай удара му беше блокиран, а във втория не уцели вратата. Все пак в 82-та капитанът на Кот д'Ивоар се възползва от разбъркване в наказателното поле на "гаучосите" и намали резултата, връщайки надеждите на тима си за нещо повече. Буквално в следващата атака попадение на Макси Родригес бе отменено, след като бе в положение на засада. Така в най-резултатния мач във втория ден от програмата на Световното първенство Аржентина победи дебютанта Кот д'Ивоар с 2:1.