Арсенал и Вердер с успехи, Аякс се дъни у дома
Арсенал и Вердер с успехи, Аякс се дъни у дома / netinfo
Арсенал и Вердер Бремен постигнаха победи в своите срещи от третия предварителен кръг на Шампионската лига. В друг по-интересен мач от най-комерсиалния футболен турнир Аякс загуби пред собствена публика.

Трансферът на Уесли Снайдер в Реал Мадрид определено се отрази на представянето на досегашния му отбор Аякс. Тимът от Амстердам падна с 0:1 от Славия Прага в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Каливода в 76-та минута, след като се разписа от дузпа.

Вердер Бремен успя да победи Динамо Загреб с 2:1 на „Везерщадион”. Гостите изненадващо поведоха в резултата в последната минута на първото полувреме. Тогава Божко Балабан наказа грешка в защитата на германците и се разписа за 1:0. минута след началото на втората част Хюгу Алмейда изравни и върна Вердер в играта. В 85-та минута победата на тима, воден от Томас Шааф, осигури влезлият като резерва Янсен, вкарвайки от 25 метра за 2:1.

Арсенал постигна лесна победа над Спарта Прага. „Топчиите” се наложиха с 2:0 като гости в чешката столица. Резултатът в двубоя бе открит едва в 72-та минута, когато попадение отбеляза Фабрегас. Секунди преди края на мача Александър Хлеб оформи крайното 2:0.

В другите два мача от Шампионската лига. Залцбург надделя с 1:0 като домакин на Шахтьор Донецк, а Севиля победи с 2:0 АЕК.

Реваншите са на 29-и август.

Първи срещи от третия квалификационен кръг на Шампионската лига по футбол:

Тулуза (Франция) - Ливърпул (Англия) - 0:1

Taмпере (Финландия) - Розенборг (Норвегия) - 0:3

Спартак Москва (Русия) - Селтик (Шотландия) - 1:1

БАТЕ Борисов (Беларус) - Стяуа (Румъния) - 2:2

ФК Сараево (Босна) - Динамо Киев (Украйна) - 0:1

Фенербахче (Турция) - Андерлехт (Белгия) - 1:0

От вчера:

Лацио (Италия) - Динамо Букурещ (Румъния) - 1:1

Глазгоу Рейнджърс (Шотландия) - Цървена звезда (Сърбия) - 1:0

Бенфика (Португалия) - ФК Копенхаген (Дания) - 2:1

Валенсия (Испания) - Елфсборг (Швеция) - 3:0