Арагонес: Първият гол ни прати на финала
Арагонес: Първият гол ни прати на финала / netinfo

Според селекционера на испанския национален тим Луис Арагонес, първият гол при победата с 3:0 над Русия е бил ключовият момент в мача. „Ла Фурия” откри резултата в 50-ата минута след попадение на Шави Ернандес.

 

"През първото полувреме ние играхме много добре, а в самото начало на второто полувреме ни се отдаде възможност да вкараме гол. Както се и оказа, този гол напрактика ни заведе на финала. Сега ни предстои много важен мач, какъвто е финалния с германския отбор", заяви Арагонес.

"Определено днес беше труден и сложен мач. Това е безусловно, като се отнася с пълна сила това твърдение за първото полувреме. Тогава нищо не беше ясно. Но след това ни провървя. Разбира се, ние сме много доволни, че отиваме на финал. Затова и дойдохме на Европейското първенство, такъв ни беше планът", допълни селекционерът на Испания.

"Вярвах, че отборът има сили да стигне до мача за титлата. За съжаление, в битката за титлата ще бъдем без Давид Вия, за когото стана ясно, че няма да се възстанови. За нас е голямо предизвикателство да играем за титлата точно срещу отбора на Германия, който е традиционна футболна сила на континента", завърши Арагонес.