Английски милиардер изкупи Нюкасъл
Английски милиардер изкупи Нюкасъл / netinfo
Един от 25-те най-богати хора във Великобритания – бизнесменът Майк Ашли започна да изкупува акциите на Нюкасъл. Снощи медиите в Англия разкриха, че той се е сдобил с дяла на сър Джон Хол, възлизащ на 41.6 процента от общия брой.

Ашли е платил за този пакет около 55 милиона паунда, но е отправил и нова оферта – за всичките акции – на стойност 133.1 милиона паунда. 29.8 % от акциите в клуба се държат от президента Фреди Шепърд.

Нюкасъл минава през сериозни трансформации в последно време, в опитите си да намери истинското си лице. Клубът е един от най-популярните в Премиършип, но в последните сезони изпитва проблеми. Наскоро бе назначен нов мениджър – Сам Алърдайс, от когото се очаква да постигне повече през следващата година.

Майк Ашли може спокойно да си позволи отделянето на въпросната сума за Нюкасъл, тъй като само през тази година той е заработил 900 милиона паунда от финансови операции с неговата верига „Спортс Дайрект”. Веригата включва магазините „Спортс Уърлд”, „Лилиуайтс” и държи марките „Дънлоп”, „Кенгол”, „Каримор” и др.