Акулите на Херо схрускаха Спартак
Акулите на Херо схрускаха Спартак / Gong.bg

Черноморец победи Спартак Вн с 2:0 в първата среща от 11-я кръг на А група, който се играя на стадион „Лазур”.

„Акулите” надиграха категорично своя съперник, като разликата можеше да е далеч по-голямо, ако нападателят на домакините Мишел Платини не бе пропилял няколко от чудесните възможности, които имаше. Въпреки това нападателят успя да запише името си сред голмайсторите, като преди него това стори Дуду.

Наставникът на Черноморец Димитър Димитров – Херо не води своя отбор от резервната скамейка, тъй като изтърпява наказание. За сметка на това „акулите” демонстрираха самочувствие и съвсем закономерно спечелиха трите точки.

Домакините поведоха още в 16-та минута на мача. Марсио Нуньо изпрати топката на главата на Дуду, който с премерен удар прати кълбото в мрежата на Спартак Вн.

Само след четири минути „акулите” решиха изхода от срещата с второ попадение, след като Мишел Платини с глава реализира за 2:0.

Почти през целия мач Черноморец бе по-активният отбор, като и без въоръжено око се видя, че тимът с лекота стигна до победата.

В 39-та минута напречната греда спаси Спартак от трети гол, след удар отблизо на Стойчев. След почивката ситуацията на терена не се промени. Дуду и Мишел Платини продължиха да застрашават сериозно вратата на гостите, но стражът на Спартак игра по-убедително за разлика от първата част и не допусна повече голове.

Така след победата Черноморец се изкачи на 5-а позиция със 17 точки, но още следващата сряда отборът ще се изправи срещу Левски в отложен мач от първенството. Спартак Варна пък е на 13-а позиция с 10 точки.