3 от 3 за Испания в Евролигата
3 от 3 за Испания в Евролигата / netinfo
Реал Мадрид, Барселона и Тау Керамика сътвориха невероятна вечер за испанските фенове на баскетбола побеждавайки в двубоите си от 2-ия кръг в груповата фаза на Евролигата.

„Кралският клуб” се наложи трудно над римския Лотоматика с 89:83 точки в своята зала в Мадрид в мач от група С. Кръвният враг Барселона нямаше такива проблеми и разгроми турския Фенербахче у дома с 15 точки разлика – 82:67, в другия двубой от потока.

Тау Керамика пък бе още по-убедителен в своята среща. Миналогодишният участник във финалната четворка разби като домакин с 98:71 италианския Виртус Види Вичи в мач от Група А. В другия двубой от този поток словенския Юнион Олимпия нанесе първо поражение на Пини Гершон и неговия Олимпиакос. Евентуалният бъдещ селекционер на мъжкия ни национален отбор преклони глава в Словения с 78:87 точки.

Гръцкият Арис постигна драматична победа като гост над френския Льо Ман с 69:66 точки в мач от група В. Лиетувас Ритас разгроми Макаби Елит като домакин с 92:74 точки в другия мач от групата.