Българите, които излязоха да гласуват тази неделя във Великобритания на балотажа на президентските избори в България, са значително по-малко от тези на първия тур, съобщават от избирателните секции на острова, които са общо 132 на брой.

Изкушаващи торти посрещат сънародниците ни в две секции на Острова (СНИМКИ)

Една голяма част от тези секции са разположени в близост до места, свързани с живота на българите в техните райони. В Северен Лондон двете секции на Хароу и Ийлинг 3 са в съседство с популярния сред сънародниците ни магазин за хранителни стоки "Българска роза". Дошлите да гласуват днес не пропуснаха възможността да си купят български продукти и да закусят с банички и кисело мляко.

Избирателните комисии в южните райони на Кентърбъри, Дартфорд, Ромфорд, Базил-дън, Мейдстоун и Тънбридж Уелс изпращат снимки от секциите, украсени с българското знаме.

Край на изборите в Австралия и Нова Зеландия

Изборът на президент и вицепрезидент определено носи патриотични настроения и в Шотландия, откъдето изпратиха снимки на членовете на СИК в Глазгоу. За съжаление умората от четвъртия по ред изборен ден за една година се отразява като цяло на активността, отбелязаха от там.

Студеният ноемврийски ден също спомага за вялото протичане на балотажа. До момента няма постъпили сигнали за нарушения.
БТА