Командироват по двама наши чиновници в изборните секции в чужбина
Командироват по двама наши чиновници в изборните секции в чужбина / снимка: Sofia Photo Agency, архив

По двама служители ще бъдат командировани в изборните секции в чужбина, съобщи служебният премиер Георги Близнашки. По думите му към момента изборните секции зад граница са над 400, но е възможно да станат и повече. Наблюдава се сериозен ръст на секциите в Турция и в Западна Европа.

„Предвидени са допълнителни средства, за да отговорим на рязкото нарастване на брой на избирателните секции зад граница. Засега те са 414, но имаме още няколко дни, остава да се види дали няма да бъдат създадени нови, но действително ние имаме рязко увеличаване на брой на изборните секции преди всичко в Западна Европа. Имаме увеличаване на броя на изборните секции и в Турция. Нашето желание е да изпратим представители на нашата администрация - по двама души във всяка изборна секция", каза Близнашки.

„Надяваме се да успеем да покрием основните секции, т.е. да имаме съответните длъжностни лица, които със своята компетентност да бъдат гаранти за едно законосъобразно протичане на изборите в решаващия момент", допълни премиерът.