В Южния парк показват „Живо наследство”
В Южния парк показват „Живо наследство” / netinfo

Мащабен фестивал „Живо наследство” се провежда в Южния парк в столицата. В Деня на Независимостта в столицата се събраха на едно място неправителствени организации и представители на бизнеса. Инициативата цели да съхрани и предаде фолклорното ни и нематериално наследство на идните поколения.

Над 350 души от различни възрасти и етноси от общо 16 български градове и села показват възродени местни обичаи и занаяти, останали по нашите земи от векове. На голяма сцена се представят различни музикални и танцови фолклорни изпълнения и театрални постановки. Около нея, в специални шатри, всеки желаещ посетител има възможността да разгледа, научи повече или сам да направи кукла от слама, обредни хлябове и много други символи, които съхраняват националната идентичност и историческа памет на българския народ.

Фестивалът се организира с подкрепата на Столична община. Партньорите по проекта „Печелиш и помагаш” - „Еврофутбол” и ФРГИ, както и всички участници, целят да запознаят поколенията с фолклорното наследство по нашите земи и да съживят духа на отминали и изчезващи традиции. Фестивалът продължи до 21 часа в деня на празника.