Максим Ешкенази
Максим Ешкенази / NOVA
Фестивалът посвещава концертите си на голяма българска музика
И тази година музикалната програма на фестивала за класическа музика на открито ще включва любими мелодии от български филми. На сцените в Разград и Враца ще звучат емблематичните песни от филмите “Козият рог”, “Любимец 13”, “Неочаквана ваканция”, “Васко да Гама от село Рупча”.

Незабравимо преживяване ще бъде и концертът на Фортисимо Фест пред Народен театър “Иван Вазов” на 16 септември, в навечерието на празника на столицата. Софийска филхармония под диригентската палка на Максим Ешкенази ще изпълни изцяло нова, забележителна музикална програма.

Михаела Маринова, Дони, Невена Пейкова, Михаела Филева, Славин Славчев ще представят специално оркестрирани песни под диригентската палка на Максим Ешкенази и в изпълнение на симфоничните оркестри на София, Разград и Враца. Със солови изпълнения ще се включат братя Зайранови и виртуозният цигулар Светлин Русев. Във фолклорната част на концертите в Разград и Враца композиторът Георги Андреев ще обедини класическата хорово-оркестрова музика с традиционните ритми на фолклора, а в София ще пее хорът с космически гласове на Ваня Монева.

Истински спектакли, концертите ще започват с класическа музика на знаменитите български композитори от миналия век, ще преминават през колоритността на българския фолклор и ще завършват с любими български песни. Водещите - Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, ще преплитат поезия в нотите.

Диригент на всички концерти - маестро Максим Ешкенази.

Начало: 20:00 ч., входът - свободен.