Тризнаци се родиха в Търговище
Тризнаци се родиха в Търговище / DarikNews.bg, Борислав Курдов, Дарик Шумен
Тризнаци се родиха в Търговище
75164
Тризнаци се родиха в Търговище
  • Тризнаци се родиха в Търговище

Тризнаци се родиха тази сутрин в Акушеро-гинекологичното отделение на многопрофилната болница в Търговище. Това съобщи д-р Емил Абаджиев, според когото такова събитие в отделението не е имало повече от 20 години.

Тризнаците са момчета, които са се родили с добро тегло - от 2.200 до 2.500 килограма. Майката е 23-годишната Емилия Станиславова от поповското село Априлово.

Секциото е събрало в операционната на родилното отделение д-р Абаджиев, д-р Димитров и д-р Георгиев. Те са били подпомагани и от двама неонатолози - д-р Едрева и д-р Митрева, която сподели, че бебетата са в добро състояние.

За Емилия това е била първа бременност и първо раждане. Заедно с бащата те измислили вече имена на две от момчетата - Ерай и Мерай. За третото е сигурно само първата буква - Ш, на името на дядото.

От началото на тази година тук са се родили 628 бебета. Според д-р Абаджиев ражданията през тази година ще надхвърлят с 10-15 процента тези от 2013 г. Очакванията на специалистите са броят на бебетата да е между 800-900 за годината, което за областта и здравното заведение е повече от нормално.

Тризнаци се родиха в Търговище
netinfo
Други новини от Шумен