Сашо Диков ще води ДИКOFF по Нова тв
Сашо Диков ще води ДИКOFF по Нова тв / снимка: Нова тв

Сашо Диков става водещ на ДИКOFF - най-новия проект на Нова ТВ и продуцентска къща „Телеман". Предаването ще стартира на 2 март и ще превземе три часа от ефира на медията - всяка събота, от 16.00 до 19.00 ч.

Сашо Диков безспорно е лице, което няма нужда от представяне - журналистът, който през всичките години от своята кариера винаги е на точното място, в точното време, безкомпромисен, болезнено остър и откровен, много често дори неудобен. Такова ще бъде и новото предаване, което не случайно носи неговото име - ДИКOFF. „Ушито" изцяло по мярка на своя водещ, също като него, то ще бъде мъжкарско, спорно, ръбато, едновременно с това - честно и безспорно, но преди всичко с кауза - да показва тези, които продължават да отстояват принципите си, продължават да стърчат - обрулени, но не и пречупени, верни докрай на българската си принадлежност.

„Сашо Диков e журналист, който винаги е в окото на бурята, никога не е правил компромис с принципите си, никога не се е страхувал да задава въпросите, които други не биха задали, да застава зад каузите, с които други не биха се ангажирали. Всичко това ни кара да вярваме, че повече от всеки друг той има правото да говори и най-важното - има какво да каже. Затова решихме, че е настъпил моментът, в който да му дадем думата", коментира продуцентът на Телеман Боян Петков за избора на водещ.

Новото предаване ДИКOFF ще продължи да следва принципа, който именно екипът на продуцентска къща Телеман наложи в родния ефир - да среща "горната" и "долната" земя, да пита първата дали е щастлива, когато вижда как живее втората. Ще показва тези, от които зависи, и тези, които зависят - и винаги ще ни среща с неочакваните моменти, в които тези зависимости се преобръщат.