Сайтът за матурите е активен от днес
Сайтът за матурите е активен от днес / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Нов сайт за матурите беше представен от министъра на образованието и науките Даниел Вълчев. Интернет страницата www.zamaturite.bg е активен от днес и е посветен на въпросите около зрелостните изпити.

Интернет сайтът, посветен на матурите, е разделен на пет основни рубрики, от които зрелостниците могат да се запознаят с нормативната уредба и необходимите документи за полагане на зрелостен изпит. Сайтът съдържа още примерни тестове с приложено отговори към тях.

В отделна рубрика “Експертни съвети”, както и на горещата линия за матурите, зрелостниците ще могат да получават информация за всичко, свързано с изпитите, като това какви документи трябва да се подават и какви са сроковете.

Този сайт е част от усилията на Министерството на образованието и науката да популяризираме не просто идеята за матурата, а да дадем максимални отговори на всички онези въпроси, които деца, родители и учители биха поставили във връзка с организацията и провеждането на зрелостните изпити, обясни Даниел Вълчев.

Според експертите, разработили сайта, неговият капацитет може да поеме между 5 000 и 10 000 посетители едновременно и 50 000 на ден. Освен това защитата на сайта от хакерски атаки е разработена с най-новите технологии.