Румънският театър Mария Филлоти гостува в Шумен
Румънският театър Mария Филлоти гостува в Шумен / снимка: DarikNews

Трупата на румънския театър „Мария Филлоти” – Браила гостува в Шумен до 23 април и ще представи спектакъла „Пухеният” от Мартин МакДона.

 

Турнето се осъществява на база създадените добри взаимоотношения между двата града и творчески контакти между шуменския театър и този от Браила и се реализира с подкрепата на Община Шумен. По време на визитата си румънските гости ще имат възможността да гледат един от най-новите спектакли на шуменския театър „Пиеса №27” от Алексей Слаповски, както и да се запознаят отблизо с историческите и културни забележителности на Шумен.

 

„Пухеният” от Мартин МакДона е топ спектакъл в Румъния и има номинация за най-добра режисура, каза Раду Никифор, артистичен директор на театър "Мария Фоллоти" – Браила, част от екипа, на който гостува в Шумен.

 

Това е трети спектакъл на Раду Африм, който е най-добрият в страната ни и аудиторията откликва много добре на спектаклите му, каза още артистичният директор. Той допълни: „С този спектакъл режисьорът говори за деца с тежка съдба в семейството, в същото време е пълен с ирония".

 

Пиесата "Пухеният" ще бъде представена на шуменска сцена тази вечер от 19:00 часа. 

 

Други новини от Шумен