Ройтерс: СМЕ преговаря за купуване на Би Ти Ви за половин милиард евро
Ройтерс: СМЕ преговаря за купуване на Би Ти Ви за половин милиард евро / снимкa: Sofia Photo Agency

Компанията "Сентрал юропиън медиа ентърпрайсиз" (СМЕ) е близо до сключването на сделка за покупката на bTV, предаде Ройтерс. Според информацията, медийната група на милиардера Роналд Лаудер ще придобие bTV за около половин милиард евро.

Неназован източник от София, близък до преговорите, е посочил пред Ройтерс, че обявяването на сделката може да се очаква през февруари. Представител на bTV е отказал коментар на информацията, но е потвърдил, че е имало преговори с потенциални купувачи на телевизията на „Нюз корпорейшън" в България и много от тях са проявили интерес.

От "Нюз корпорейшън", зад която стои Рупърт Мърдок и от "Сентрал юропиън медиа ентърпрайсиз" също са отказали коментар. Ако се стигне до продажба, това ще е третата голяма сделка на българския медиен пазар през последните две години и втора с участието на "Сентрал юропиън медиа ентърпрайсиз", която вече притежава телевизиите „Про бг" и „Ринг". Другата голяма сделка бе продажбата на "Нова телевизия" на шведската „Модърн тайм груп" за 620 млн. евро.