Представиха детски интернет сайт за бедствията
Представиха детски интернет сайт за бедствията / netinfo
Вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем представи детска интернет страница като част от инициативите на министерството, посветени на превенциите срещу бедствията и авариите. Страницата е със собствен адрес и е част от официалния сайт на министерството.

Интернет страницата е www.zadeca.mes.bg. Според министър Етем това е един лесен и достъпен начин децата да бъдат по-добре информирани: „В този век на високите технологии, когато всяко дете, всеки младеж в свободното си време работи с компютри, всеки ден ползва богатата информация в интернет, е важно да се обърнем към детската аудитория по съвременен, адекватен начин”.

В сайта малчуганите могат да видят много снимки, филмчета, клипове и полезни съвети. Поместена е още карта на България и тест, с който могат да бъдат проверени знанията за различните бедствия.

Сайтът на министерството бе представен пред деца от 113 основно училище „Сава Филаретов”. „Сайтът е много интересен и е достъпен и за малките деца, те ще могат да разберат как могат да се спасяват, особено с тези рисунки”, коментираха учениците. Според тях по-добрата информираност със сигурност може да помогне в критични ситуации.

От Министерството на извънредните ситуации допълниха, че сайтът ще бъде обновяван непрекъснато с цел да бъде възможно най-полезен на децата.