Популярни музиканти подкрепят инициатива за деца с увреждания
Популярни музиканти подкрепят инициатива за деца с увреждания / снимка: www.icantoo.eu
С концерт бе отбелязан Денят на отворените врати в София, чиято цел бе да събере пари за изграждането на медицински център за рехабилитация на деца с увреждания. Кампанията се организирана от фондация И АЗ МОГА (I CAN TOO) и фондация „Деца с проблеми в развитието”. Сред лицата на кампанията са Красимир Балъков, Белослава, Руши Видинлиев и др. Председателят на Държавната агенция за закрила на детето, Ширин Местан, заяви, че липсата на подобни центрове е една от причините родители на деца с подобни проблеми да ги изоставят.

Нели Радева президент на фондация I CAN TOO обясни какви са целите на Денят на отворените врати: “Родители с деца с увреждания да дойдат и да се информират точно каква ще е цлта на този център. От друга страна пък и ден за набиране на средства, защото фирми, които имат желание да ни подкрепят с нещо конкретно, дори не задължително финансово, да направят нещо. Конкретно могат да реализрат това и да видят резултата от своя труд.”

Медицинския център в момента е все още на етап изграждане, като за неговото завършване са необходими 180 000 лева. По време на концерта, който е част от кампанията за набиране на необходимите средства свои песни изпяха Д2 и група Остава, които са и лица на кампанията.

Изграждането на Медицинския център за деца с увреждания може да бъде подпомогнато чрез изпращане на sms на 14 15 или обаждане на телефон 09005 14 15, както и по банков път:

ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ България

IBAN:BG15BPBI79421080910101

SWIFT (BIC): BPBIBGSF