Музикалният театър скочи на протест
Музикалният театър скочи на протест / netinfo

Трупата на Музикалния театър "Стефан Македонски" скочи срещу избора на нов директор на театъра. Конкурсът за този пост се проведе в петък, но от Министерство на културата още не са обявили официално резултатите от него. Според артистите на Музикалния обаче новият им шеф ще се казва Борис Панкин. В разпространено протестно писмо режисьорът е определен като "скандален" и непознаващ класическото оперетно изкуство.

Новината, че Борис Панкин ще е новият директор на Музикалния театър достигнала до трупата му в петък вечер. В знак на протест творческият и техническият екип на Музикалния решили да не излизат на сцената за планирания концерт-спектакъл с откъси от мюзикъли и оперети. Да не провалят събитието ги убедил изпълняващият длъжността шеф на театъра Марио Николов. Дарик разбра, че въпреки това в Музикалния вече е стартирала подписка, чрез която се настоява за повече яснота относно бъдещето на трупата след този "неочакван" избор на нов директор. Колективът иска да знае какви са намеренията оттук нататък на Министерство на културата.

От ръководеното от Вежди Рашидов ведомство казаха за Дарик, че конкурсът за избор на нов шеф Музикалния театър е продължил до късно в петък вечер. Резултатите от него ще бъдат представени на Рашидов в понеделник, след това и официално обявени на медиите.

Режисьорът Борис Панкин от известно време се пробва за директор на Музикалния. Той участва в няколко конкурса за тази длъжност, но не беше избиран за поста. Панкин е популярен със спектаклите си "Коса", "Ах, този джаз", "Оркестър без име", направен по популярния филм. Освен за шеф на Музикалния, режисьорът е опитвал да оглави още Младежкия театър и театър София.