Музейната експозиция за историята на радиото в България към Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще носи името на нейния създател - проф. д-р Веселин Димитров
Музейната експозиция за историята на радиото в България към Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще носи името на нейния създател - проф. д-р Веселин Димитров / netinfo
Музейна експозиция за историята на радиото носи името на проф. Веселин Димитров
97448
Музейна експозиция за историята на радиото носи името на проф. Веселин Димитров
  • Музейна експозиция за историята на радиото носи името на проф. Веселин Димитров
Музейната експозиция за историята на радиото в България към Софийския университет „Св. Климент Охридски” вече носи името на нейния създател - проф. д-р Веселин Димитров. Официалното откриване бе в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация.
 
Дългогодишният преподавател и декан на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски” проф. Димитров днес щеше да навърши 80 години.
 
Ректорът на СУ „Св. Климент Охридски” проф. Анастас Герджиков, зам.-деканът на факултета проф. Чавдар Христов и доц. Вяра Ангелова - ръководител на катедра „Радио и телевизия” бяха сред дошлите да почетат годишнината на автор на двутомната „История на радиото в България”, който почина през 2009 г.
 

Проф. д-р Веселин Димитров
Проф. д-р Веселин Димитров


Дългогодишният преподавател и декан на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски” проф. д-р Веселин Димитров е роден на 19 май 1938 г. Той почина на 25 юни 2009 г.

Създател е на две научни дисциплини „История на радиото в България” и „Радио програмиране”. Съавтор е на концепциите за две популярни радиопредавания - „България - дела и документи” и „Разговор с вас”, както и на прототипа на днешната програма „Хоризонт” на БНР.

 През 2003 г. проф. Димитров издаде и книгата „Дарик радио - години от живота“, посветена на 10-тия рожден ден на медиата.