/ NOVA
Ключовото дерби е на 21 април от 19.15 ч., в другата полуфинална среща на 22 април Челси ще търси победа над Саутхямптън
Как ще изглежда финалът на Купата на Футболната Асоциация предстои да разберем през уикенда, когато са полуфиналите на турнира. Гвоздеят несъмнено е мачът между Манчестър Юнайтед и Тотнъм Хотспър, които ще се борят за победата на 21 април от 19.15 ч. на „Уембли“. Ден по-късно, на същия стадион, един срещу друг в 17.00 ч. се изправят Челси и Саутхямптън. Битките са решаващи за четирите полуфиналисти, за всеки от които това е единственият шанс да стигне до трофей. Футболните емоции и развръзката на ФА Къп можете да проследите пряко в ефира DIEMA XTRA, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

футбол
NOVA

Mанчестър Юнайтед се класира за рекорден 29-и път на полуфиналите, след като надделя над Брайтън & Хоув Албиън с 2:0. За Тотнъм участието в този етап на най-старата футболна надпревара е 21-о. „Шпорите“ заслужено ще се борят за място на финала след убедителна победа над Суонси Сити с 3:0. От своя страна "Червените дяволи" са печелили турнира цели 12 пъти, като пред тях е само Арсенал с 13. Предимството на Тотнъм е, че полуфиналите се играят на „Уембли“, където през този сезон отборът провежда домакинските си мачове. В последния уикенд Юнайтед, воден от Жозе Моуриньо, допусна унизителна домакинска загуба във Висшата лига от Уест Бромич, с което осигури на градския съперник Манчестър Сити шампионската титла. Сега обаче тимът ще мобилизира всичките си сили, за да получи шанс да достигне до битка за трофей, а полуфиналът ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT 2.

Mанчестър Юнайтед
NOVA

В другата среща на 22 април един срещу друг излизат Челси и Саутхямптън. Двата отбора се срещнаха на терена преди броени дни в мач от 34-ия кръг на Висшата лига, като Челси записа невероятен обрат и победи Саутхямптън с 3:2. „Сините“, които са миналогодишният финалист за ФА Къп, се класираха сред четирите най-добри след напрегнат двубой с Лестър Сити. Саутхямптън стигна до полуфиналите след успех над Уигън Атлетик с 2:0 като гост. Кой ще достигне до заветния финал предстои да разберем тази неделя oт 17.00 ч. по DIEMA SPORT.

Не пропускайте да проследите полуфиналите за Купата на ФА пряко в ефира на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.