Организатор на поредната схема за телефонни измами бе предупреден, че по неговите следи има репортери, съобщи NOVA. Репортерът Тина Ивайлова отново се внедри сред „ало” измамниците. Този път обаче условието им е „мулето” да не е жена. Преди няколко месеца тя се внедри в измамната схема и при предаването на парите беше задържан лидер на телефонните измамници.

Семейства на "ало" измамници тънат в лукс в къщи, отнети от държавата (ВИДЕО)

Сега всичко става за няколко часа. Отново „мулето” е пратено в Русе. „И полицията знае от къде са тези хора”, сподели Тина Ивайлова в предаването „Здравей, България”. Различното сега е, че те са били една стъпка пред екипа  - знаели са предварително къде са и какво правят. „Според полицията има изтичане на информация от разследващите към измамниците”, добави тя. Организаторът на схемата не е арестуван, защото някой го е предупредил.

Телефонни измами се извършват и от затвора

Има обаче спасена жертва-баба Добрина. Непознат е звъннал на жената, за да я "предупреди", че са ограбили друга баба, нещо повече-нападнали са я, отрязали са й пръстите и сега е в болница. "Казаха ми, че крадците имали апарат, с който познават къде има пари и бижута и ме посъветваха да ги прибера и да си сложа в хладилника", обясни жената. После й звъннали жена и мъж, като той я заплашил, че ще й прати трима маскирани, които да я убият.

Телефонни измамници измъкнаха над 20 000 лева и злато от доверчиви жени

За да не се случи това, й казал да събере всичките си пари, да ги остави пред дома си и да се скрие в банята, защото "ще има престрелки". Така баба Добрина Оставила пред портата на къщата си над 1000 лв и 400 евро. За неин късмет, "мулето" се оказа, че е поставено лице, а парите й са на сигурно място в полицията.

Психолози обясняват защо ало-измамниците успяват да омагьосат жертвите си

Съседката на жената не е имала този късмет. Малко след като звъннали на баба Добрина, измамниците се свързали с живееща в близост жена. Първоначално я заплашили, а после се представили за полицаи, които са по следите на агресорите. За целта бабата трябвало да остави пред дома си пари като примамка. Така жената предала сума в размер на над 3000 лв, които са на внучката й, както и своята пенсия.
 
nova.bg