/ NOVA
Водещата Лора Крумова ще разговаря с проф. Веселин Методиев на живо в сряда от 18:25 часа по NOVA NEWS
Съвместният телевизионен проект на Новините на NOVA и Нов български университет „Гласът на науката“ продължава с темата „Гражданското общество по време на пандемия”. Журналистът Лора Крумова ще разговаря с професор Веселин Методиев за това ограничени ли бяха права и свободите на хората в периода на пандемията и подложена ли е на риск демокрацията заради извънредните обстоятелства, в които живеем. Шестият епизод от поредицата ще бъде излъчен в сряда (23 февруари) от 18:25 часа и може да бъде проследен на живо в ефира на NOVA NEWS и в социалните мрежи на Нов български университет.

Как протича диалогът между институциите и гражданите и вслушват ли се двете страни една в друга? След две години под знака на пандемията – успяха ли управляващите да се справят с кризата? Защо се стигна до разединение в българското общество - по темата за мерките, за ваксините? Отговор на тези въпроси ще даде проф. Веселин Методиев създател на департамент История в Нов български университет. Преподавател по философия на историята, история на модерната българска държава, европейска история и др. и бивш вицепремиер и министър на образованието и науката.

Зрителите отново могат да задават своите въпроси в платформата sli.do, достъпна от телефон, таблет или компютър. След влизане в нея, трябва да изпишат #nauka и да попитат за всичко, което ги вълнува.

Гледайте „Гласът на науката“ на 23-и февруари (сряда) от 18:25 часа на живо по NOVA NEWS и в социалните мрежи на Нов български университет.