Габровски свещеник представя новата си стихосбирка
Габровски свещеник представя новата си стихосбирка / снимка: Дарик-Габрово

Габровският свещеник отец Стефан ще представи своята стихосбирка "Покой, напоен с любов". Тя съдържа 36 стихотворения, събрани в няколко раздела. В последния от тях стиховете са в стил хайку.

"Няколко от стихотворенията са посветени на любовта. Те са пропити с нея. Любовта в абсолютното й измерение", казва пред Дарик авторът. По неговите думи единствената реалност, която съществува е любовта и ние живеем само в тази реалност. "Всичко друго е измислица. Ако осъзнаем това и го възприемем, веднага се получава спокойствие, умиротворение и блаженство", допълва отец Стефан.

За представянето на стихосбирката е подготвен истински спектакъл. В него ще участват мъжки църковен хор при храм „Света Троица" с диригент Бистра Мамулева, струнен квартет с диригент Иван Стоянов, акустична китара Ивайло Илиев, а на рояла ще бъде Миглена Дончева. Приятели на автора ще четат стихове, а в края на вечерта ще се появи председателят на клуба по кендо Владимир Георгиев, който в унисон с последния раздел на стихосбирката ще представи няколко кати с истински самурайски меч.

Други новини от Габрово