Филм показва нови факти от смъртта на принцеса Даяна
Филм показва нови факти от смъртта на принцеса Даяна / netinfo

Документален филм, посветен на катастрофата, причинила смъртта на принцеса Даяна, не трябва да бъде показван по телевизията, защото може да предизвика стрес в семейството й, съобщи говорител на британската Консервативна партия.

Филмът на британския телевизионен канал Channel 4 "Даяна: Свидетелите в тунела" показва снимки на катастрофата, станала през август 1997 година в Париж, където загинаха 36-годишната Даяна, нейният приятел Доди ал Файед и шофьорът Анри Пол. Новината, че документалният филм, посветен на десетата годишнина от инцидента, може да съдържа непубликувани досега фотографии на катастрофата, които бяха табу за британските медии, предизвика остри критики и предупреждения.

Говорителят на опозиционната Консервативна партия по въпросите на културата Хюго Суайър каза, че предаването може да засегне сериозно чувствата на синовете на Даяна - принцовете Уилям и Хари и трябва да бъде отменено. Той заяви, че е очаквал по-голяма отговорност от обществена телевизия.

Медията съобщи, че във филма се вижда как Даяна получава кислород от френски медици, въпреки че лицето й е замъглено. Подобни фотографии не бяха публикувани до този момент във Великобритания.